2016. február 29., hétfő

TESTÁPOLÁS AZ AYURVEDA SZEMSZÖGÉBŐL

TESTÁPOLÁS
 
Az Ayurvéda az egész emberi testet és szervezetet nézi. A kiegyensúlyozott étrend, a méregtelenítés segítenek szervezetünket megtisztítani és működését egészségesebbé tenni.

A bőr fontos közvetítő szerepet játszik szervezetünkben. Tükrözi a belsőnket, miközben érzékenyen reagál a külvilág hatásaira. Magában és magán hordozza a belső szervek, az anyagcsere-tevékenység, az ideg- és érzékszervi rendszer, a ritmikus rendszer valamint hő-rendszerünk teljesítményét, sőt befolyásolja is azokat. A bőr határt képez bent és kint között, kapcsolatot teremtve a belülről kifelé és a kívülről befelé zajló folyamatok között. Behatárolja külső formánkat és véd a szélsőséges hatásokkal szemben, mint pl. a környezeti szennyeződések, az egyre károsabb napsugárzás, a helytelenül megválasztott élelmiszerek. De stresszes mindennapjaink, a zaklatottságot okozó lelki, idegi terhelés (az autóvezetés, a rádió, a tévé, a számítógép, a mobiltelefon) mind-mind megjelennek bőrünkön, először apró, majd egyre mélyülő ráncok, herpeszek, esetleg sebesedések formájában. Tehát a bőr a teljes szervezetünkért is felelős, miközben önálló szervként is működik.


Ezért nem mindegy, hogy mit kenünk a bőrünkre, hiszen a kozmetikumokban fellelhető anyagokat felszívja, s azok a szervezetünkbe kerülnek. Ezért a nem helyesen megválasztott, káros adalékanyagokat tartalmazó kozmetikai készítmények árthatnak, nemcsak bőrünknek, hanem azon keresztül egész szervezetünknek.

A gyógynövényeket tartalmazó Vaipani arckrémeink és testápolóink parabentől, samponjaink SLS-től s minden káros adalékanyagtól mentesek, a szükséges vivőanyagok a természetben megtalálhatók. Így nem ártanak,  s akár már egész kis gyermekek is használhatják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése