2016. április 4., hétfő

EGY IGEN ISMERT FŰSZER GYÓGYÍTÓ HATÁSAIRÓL



Lehet egy nagyon közismert és közkedvelt fűszer zsírégető is? Igen!  Ha naponta használjuk, segít a hasi zsírpárnák csökkentésében. Évezredek óta gyógyfűszerként is alkalmazták, már az ősi Egyiptomban is találunk rá régészeti bizonyítékokat. Nagyon értékes, és a királyok fűszerének tartották.

Nos, miről is beszélhetek? hát ....
... a fahéjról. Igen, igen, jól olvassák! Majdnem mindenki hallott már róla, mégis igen kevesen használják manapság. Nemcsak rendkívül egészséges fűszer, hanem rendkívül sokoldalúan fel lehet használni az étkezéseinkben is.  

Miért a fahéj?

Rendkívül ajánlott bevezetni az étrendünkbe, mert nemcsak segít a fogyókúránkban, de hosszú távon további előnyei vannak az egészségünkre nézve.

  • Véd  a cukorbetegséggel szemben, de ha valakinek már van, segíti annak szabályozását
  • Segíti szabályozni a vércukorszintet
  • Anti-bakteriális
  • Gombaölő.
  • Erős antioxidáns.
  • Gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkezik.
  • Véd a szívbetegségekkel szemben.
  • Megakadályozhatja a rák kialakulását.
    De hogyan segít a fahéj a felesleges kilók leadásában és a vércukorszint rendben tartásában?
    Nos, a fahéj nem közvetlenül égeti a zsírt, hanem a fogyás révén erőteljes hatást gyakorol a szervezet vércukorszintjére nézve.  Ez az egyik legfőbb előnye a  fahéjnak fogyókúra esetén. Tanulmányok szerint a fahéj csökkenti  az étkezés után a véráramba kerülő glükóz mennyiségét, akár 29 %-ban.  Javítja az inzulinhormon érzékenységét. Ez az állapot t.i. az úgynevezett inzulin-rezisztencia és ez vezethet a cukorbetegséghez. Ne feledjük: az el nem égett vércukor-mennyiség alakul át zsírrá, és ez okozza a súlygyarapodást, a megnövekedett testzsírt, főleg a hasi tájékon.  A fahéj pedig azáltal, hogy javítja az inzulin-érzékenységet, ellenőrzi a vércukorszintet, segíti a szervezetet a zsír csökkentésében, így védve azt más, nem kívánatos egészségügyi problémákkal szemben.
  • Hogyan alkalmazzuk a fahéj segítségét?
    Az étrendünkbe legalább naponta vigyük be valamilyen formában. Frissen készített turmixba, gyümölcslébe, citromos üdítőbe, salátába, joghurtba, zabkásába, hogy csak néhányat említsünk. Kiváló a fahéjas-mézes kenyér a reggelihez vagy könnyű vacsorához is. Ezzel máris segíti vércukor- és az inzulin szintjének ellenőrzését.
    Így segíti természetes módon ellenőrzés alatt tartania a vércukor szintjét, ezáltal súlycsökkenést elérni hosszú távon.
    Milyen előnyei vannak gyógyászati szempontból a fahéjnak?

    Az  U.S. National Library of Medicine szerint a fahéj segít izomgörcsök kezelésében, hányás, hasmenés, fertőzések, megfázás, étvágytalanság és az erekciós diszfunkció (ED) esetén. A fahéj használata gyógyászati szempontból is egyre népszerűbb természetes megoldás. 
    Mivel természetes antibakteriális, összehúzó, segít a vér alvadásában is. Normál, mértékletes fogyasztása mellett nincs semmilyen mellékhatása.
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése