Mit ne tegyünk?
Először is, ne
kezeljük nyomkodással a pattanásainkat.
Tudom-tudom. Hallom, hogy nem lehet megállni.... jó, jó! De milyen látni utána,
hogy ugyanúgy begyulladt és piros, és fáj?
Mit tegyünk?
Alaposan tisztítsuk meg bőrünket, naponta
legalább kétszer. – erre kiváló a Vaipani Neem Face Wash arclemosó folyadékunk,
mely mentás illatával frissít, kurkuma és ním gyógynövényeivel pedig
természetes antibakteriális hatása van. A heti mély-tisztítás a mélyebb
rétegekből távolítja el a szennyeződést, míg a bőrradír az elhalt hámsejtektől
szabadít meg.
A Vaipani Pimpact krémünket kifejezetten a zsíros-pattanásos-aknés bőrre
fejlesztette ki a gyártónk. Részletes leírást itt>>> olvashatsz. Annyira kellemes az illata, hogy
az ember örömmel használja. Ezt a kellemes illatot pedig nem mesterséges, hanem
természetes gyógynövény-összetevői és a rózsaolaj adják. Mindenesetre,
rendszeres használat mellett beállítja a bőr víz- és zsír-háztartását.
Mit
igyunk?
Az Ayurveda
szerint meleg vizet. Ezt igazolom is. Sokkal jobban érzem magam, mióta
fölfedeztem, hogy a reggeli vagy étkezés utáni langyos / meleg víz sokkal
jobban segíti az emésztést. Erről itt>>> már írtunk.
Mindenesetre
sokat igyunk. Én személy szerint nem hiszek a napi 3-4 liter vízben. Mással
pótolom, pl. gyümölccsel, zöldséglével, paradicsommal. Ilyenkor ősszel
rendkívül könnyű beszerezni a lédús és vasban gazdag őszi gyümölcsöket.
Pl. mazsola 30 %, datolya 10 % , aszalt szilva 9 %, a nyár gyümölcse ugyan, de aszalva is érdemes fogyasztani a sárgabarackot, amiben akár 63 % is lehet a vastartalom! Ezen kívül még a datolyaszilva 25 %-nyi vasat tartalmaz.
Hát tankoljunk föl! Ezen
kívül, ha tehetjük, napi rendszerességgel méregtelenítsünk csalán- és
kamillateával, ezek ugyanis serkentik a vérkeringést, és fertőtlenítenek is.
Mit ne együnk?
Pl. túl sok (és
itt a túl sok-n van a hangsúly) olajos magvat, csokoládét, olajban sült ételeket vagy
alkoholt, ezek után ugyanis fokozottan segítik elő a pattanások kialakulását.
Olajos magvat kell enni, mert rengeteg bennük a C-vitamin, vas szintén, a foszfor, stb., de mértékkel!
Mit együnk?
Testtípusunknak
megfelelő étkezés javasolt. S hogy ezt elősegítsük, főzőtanfolyamot hirdetünk
meg olvasóinknak, ahol megismerhetik az indiai konyha különleges ízvilágát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése