2016. december 5., hétfő

ÁLMATLAN FORGOLÓDÁS?Nincs annál rosszabb és bosszantóbb, mikor egész éjszaka álmatlanul forgolódunk, és aztán nem sokkal azután, hogy végre elaludtunk, fölriadunk az óra csörgésére. Ezek az álmatlan éjszakák kiveszik energiánkat, rontják hangulatunkat, csökken a tevékenységi képességünk, és egyáltalán – az egész életünkre rosszul hat. Itt most 5 olyan  növényt  mutatunk be, melyek kívülről a környezetünkben segítenek, és a leghatékonyabbak az álmatlanság megszüntetésében. 


1. Aloe Vera
Egy könnyen életben tartható szobai növény az aloe vera,  mely éjszaka oxigént bocsát ki, így segít az álmatlanság leküzdésében, ill.  javítja  az alvás minőségét.  Nem igényel sok napfényt, és nem kell sokat öntözni sem. 


2. Levendula
Az egyik legismertebb nyugtató hatású növény. Jótékonyan hat a szívdobogásra, és csökkenti  a szorongást. Tanulmányok igazolják, hogy a levendula belélegzése megkönnyíti az elalvást és az alvást, csökkenti a gyors szemmozgást (REM), sírós csecsemőket hatékony nyugtatja. 

3. Jázminbokor
A jázmin illata szintén javítja az alvás minőségét, ill. nappal növeli az éberséget és a termelékenységet. Az illata nyugtató hatással van a testre és a lélekre, segít csökkenteni a szorongást is.
4. Angol borostyán 
A NASA egyik kedvenc növénye. Könnyen növekedik és a legjobb légtisztító növény. Előnyös lehet a légzési problémákkal és az asztmával küszködők számára. Tanulmányok azt mutatják, hogy az angol borostyán képes lecsökkenteni a levegőben található gomba vagy penész-spórákat  12 óra alatt 94%-kal.  Elhelyezhető házon belül vagy  párkányon.

5. Kígyólevél
Szintén egy kedvenc szobai növény. Nagyon igénytelen, könnyű életben tartani, és nagyszerű dekoráció is egyben. Javítja a levegő minőségét és általánosságban mondható, hogy az otthon atmoszférájára is jótékony hatással bír. Éjszaka szintén oxigént bocsát ki, miközben alszunk, miközben begyűjti a szoba szén-dioxid tartalmát, ill. megszűri a levegő háztartási méreganyagát.

Természetesen ezen kívül számos más egyéb alvást segítő gyógynövényt is tudunk ajánlani, legfőképpen a Dreamking-ben található Golgotavirág, Orvosi Macskagyökér, Citromfű, Nardusfű, Szent Bazsalikom, Közönséges Ánizs, Közönséges Komló, Kaportermés, Cseregalagonya.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése