2017. január 24., kedd

NÉHÁNY AYURVEDA JÓTANÁCS A MINDENNAPOKRA


Bár már biztosan ismerünk jó párat, de sosem árt felfrissíteni, hogyan segíthetünk nap mint nap egészségünknek, bőrünk szépségének megőrzésében.


Két teáskanál ghít összekeverünk egy teli pohár tejben, és ezt naponta kétszer. Jó hatással van a belekre, és minden olyan betegségre jó, melyet a Pitta magas áramlása okoz.

Rágcsáljunk el egy kevés Tulsi (bazsalikom)- levelet étkezés után. Nemcsak savlekötő, hanem segíti a test emésztését, meggátolja a refluxot és a fekély kialakulását. 

Tegyünk egy pohár meleg vízbe egy csipet aszatgyantát, és iszogassuk minden reggel, hogy meggátoljuk a savasságot.


A mandula kiváló ételforrás a gyomorégés, reflux ill. savasság ellen. Együk rendszeresen – csodákat tesz.

Ugyanígy segít egy csipet szegfűszeg, étkezés után.

Na és az Aloe Vera juice – a pattanások gyors gyógyulását segíti elő. Természetes módon csökkenti a duzzanatot, és a gyulladást.

A narancshéj a bőrnek instant C-vitamint biztosít, mely semlegesíti a gyulladt pattanásokat. Daráljuk le, adjunk hozzá egy kis vizet, és ezt a pépet kenjük föl arcunkra, hagyjuk fönt kb. 15 percig.

A paradicsomhús kiválóan frissíti a bőrt, tisztítja a pórusokat, és meggátolja újabb aknék kialakulását. Uborkalé és paradicsomhús keverékéből készítsünk maszkot, kenjünk az  arcunkra és hagyjuk fönt kb. 15 percig. 


Készítsünk mézből és fahéjból krémet. Kb. fél teáskanál fahéjat használjunk, vigyük föl a problémás helyekre és 20 percig hagyjuk fönt.

A menta leve kiváló bőrfertőtlenítő. Vigyük föl a pattanásos területekre, de hatékony ekcémára és egyéb kiütésekre is.







És ne feledjük: belülről miként támogathatjuk meg immunrendszerünket a gondosan összeválogatott gyógynövényeket tartalmazó Ayura Herbal italokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése