2017. április 5., szerda

MIT MOND AZ AYURVEDA AZ ARCRÓL ?



Ha rendellenesség és baj jelentkezik a testben, az az arcon is rögtön megjelenik. 


Arcunkat vizsgálva, nagyon sokat elmondhatunk arról, mi zajlik a szervezetünkben. 
A vízszintes ráncok a homlokon mély aggodalmakat jeleznek. A szemöldökök közötti függőleges vonalak a jobb oldalon az érzelmek elfojtását jelzik a májban, míg a bal oldalon a lépben. 

Az orr
Tudta, hogy az ember orra meg tudja mondani az ember dosáját? Egy éles orr a pittát tükrözi; a tompa orr kapha típusra utal, és a görbe orr a vatákat jellemzi. 


A szemünk  
A Vata szemek kicsik,  a szemhéj lankadt és száraz, ami a bizonytalanságot, félelmet, bizalomhiányt jelzi,  a szempillák gyérek. A szemfehérje zavaros, míg az írisz sötét, szürkésbarna vagy fekete. Ha túlzottan villog, akkor ideges, szorong vagy fél. 

A Pitta szemek közepes nagyságúak, éles fényre érzékenyek. A szempillák gyérek, az írisz vöröses vagy sárgás. Az Ayurveda szerint a szem az 5 alapelemből nyeri energiáját. A retinában lévő tüzes energia fényérzékenységhez vezet.

A Kapha szemek nagyok, és hosszú olajos szempillák övezik. A szemfehérje nagyon fehér, az írisz sápadt, kék vagy fekete.  

Az Ayurveda bölcsességének bonyolult rendszere gondosan határozza meg a bajokat, zavarokat, egyénileg sorolja be az egyensúlytalanságot, hogy pontosan diagnosztizálja az esetleges betegséget. 

Az Ashtavidha Pariksha, a klinikai vizsgálatok 8 része - Nadi, mutra, mala, jihva, Shabda, sparsha,
DRiG és akruti - ad részletesebb ismsereteket nyúlt az adott betegségekről. 

Arcápolók a Vaipani-tól



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése