2017. november 5., vasárnap

A KURKUMA AZ AYURVEDÁBAN



A kurkumát az "élet fűszereként" tartják számon. A több ezer éves indiai Ayurvéda gyógyászatban ősidők óta alkalmazott gyógyító szer, és minden étkezésnél felhasznált fűszer.Talán ezért is van az, hogy az indiaiak körében számos betegség elenyésző számban fordul elő, amely a világ más részein vezető haláloknak számít.

Egyik fő hatóanyaga a kurkumin, egy sárga festékanyag, mely a fűszer jellegzetes színét adja. A kurkumin erős antioxidáns, hatékony gyulladáscsökkentő, daganatellenes, antibakteriális, vírusölő, immunerősítő vegyület.

Na lássuk csak, mi mindenre jó a kurkuma? A webáruházunkban itt vásárolható:

- ízületi gyulladások és reumás panaszok kezelésére

- emésztési és gyomorpanaszokra

- epekő oldására

- máj- és vese működésének támogatására

- az ideális koleszterinszint fenntartására

- Alzheimer-kór megelőzésére és kezelésére

- rák megelőzésére, bizonyos ráktípusok kezelésére és gyógyítására

- érrendszer egészségének fenntartására

- infarktus, trombózis megelőzésére

Az indiai népgyógyászatban emésztésserkentőként, lázak, fertőzések, ízületi panaszok és májbetegségek ellen használják. Zsíros ételek utáni teltségérzésnél jó szolgálatot tesz, redukálja a gyomorsav termelést. Jótékony hatású felfúvódás és bélgörcsök esetén, elősegíti a méreganyagok elégetését és kiürítését a belekből.

A kínai gyógyászatban a vérkeringés javítására is alkalmazzák. A kurkuma hatóanyagai gátolják a vérrögök kialakulását, ezáltal csökkentik a szívinfarktus- és trombózisveszélyt. Vérzések csillapítására, valamint menstruációs panaszok kezelésére is javasolják.

Balashwagandhadi Thailam
Maha Narayana Thailam
Balashwagandhadi Thailam masszázsolajunk egyik fő összetevője. A masszázsolaj izmok karbantartásában segít, karbantartja az ideg- és mozgásszervi rendszert. 

Ezen kívül megtalálható még a Maha Narayana Thailam-ban is, mely kitűnő a fájdalmas izületek, hat-, nyak és derékfájások kezelésére,  paralízis kezelésére, sclerosis multiplex-ben szenvedők kezelésére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése