2019. január 5., szombat

PARADICSOM - TÉLEN

Mindannyian tudjuk, hogy a paradicsom kiemelkedő egészségügyi hatással rendelkezik. Ezekről írtam már itt és itt.  Számtalan betegségre lehet gyógyír, ezért jó, ha szezonban minél több paradicsomot fogyasztunk.

 

Ha nyáron gondoskodunk arról, hogy tartósítsuk a friss paradicsomot, akkor télen sem kell lemondanunk a jótékony csodaszerről.
A tajvani egyetem felmérése szerint, ha naponta megiszunk 2,5 dl paradicsomlét, akkor 2 hónap múlva jelentős testsúly-csökkenést észlelhetünk. Azok a nők, akik részt vettek ebben a kísérletben, jelentős pozitív változásról számoltak be. A vérminta kimutatta,  hogy jelentős mennyiségű antioxidáns került a kísérleti alanyok szervezetébe.
A paradicsomlé segítségével nemcsak a fölösleges folyadék, de a testzsír és a méreganyagok mennyisége is csökken.
A likopin nevű antioxidáns a rossz koleszterinszintet is pozitívan befolyásolta.

Már napi 1 pohár paradicsomlé erősíti az immunrendszert, megakadályozza a szívbetegségek, és a rákos betegségek kialakulását. Megszabadít a feleslegesen felgyülemlett folyadéktól, védi a hasnyálmirigy, a tüdő, és az emésztőrendszer egészségét.

Friss paradicsomlevet most télen is készíthetünk:

Hozzávalók:
  • 6 kg paradicsom
  • 2 evőkanál só
  • 4 evőkanál cukor
Elkészítés:
Mossuk meg a paradicsomot, dobjuk forró vízbe egy-két percre, majd mikor kivettük, mártsuk hideg vízbe, és húzzuk le a héját.
Vágjuk kisebb darabokra a paradicsomot, sózzuk, cukrozzuk, turmixoljuk össze.
Főzzünk 5-10 percig, majd töltsük steril üvegekbe. Tároljuk a hűtőszekrénybe, és igyunk meg belőle minden nap két pohárral evés előtt.

A paradicsomon kívül természetesen egyéb étrend-kiegészítőink is segítenek a súlyunk szinten tartásában, esetleg fogyási szándékunkban. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése