2019. július 8., hétfő

MITŐL JÖNNEK LÉTRE A RÁNCOK?

Ahogy az ember öregszik, a bőr sejtjei fokozatosan elveszítik megújuló képességüket, és egyre rosszabbul osztódnak. Emiatt a bőrben csökken a kollagén és az elasztin mennyisége, a bőr veszít feszességéből, és fokozatosan megereszkedik. A víz mennyisége is csökken a sejtekben, szárad a bőr, elvékonyodik.
A ráncok kialakulásának mértéke lehet genetikai, de nagy mértékben befolyásolja a környezet és az egyéni életvitel. Pl. a dohányzás kifejezetten árt (úgy en bloc)!
Ha rájövünk, hogy valóban mennyit árthatunk rossz életvitelünkkel, az már fél nyeremény!
Mindenképpen érdemes egy döntést hozni annak, aki nemcsak belülről, de kívülről is szeretné megőrizni fiatalságát. Döntés, hogy - ráncfelvarrás helyett - inkább valahogy másként próbálunk segíteni magunkon.
Pl. megfelelő mozgással, ami lehet bármilyen sport (persze a sakk sem rossz, meg a hosszan tartó távolba nézés, de nem igazán erre gondolok most :D ) , úszás, futás, tánc...💃🎾⛹️‍♂️🚴‍♀️🛴🚲
Aztán lehet kifejezetten az étrendünkön változtatni, vagy kiegészíteni azt.
Egyik ilyen a DuoLife Collagen, ami kifejezetten a bőr, a haj, az ízületek egészségéért lett kifejlesztve. 
Számos összetevője közül először a MANGÓ-t 🥭 emelem itt most ki. Miért jó?
🥭 Először is, A-provitaminban, B1-, B2-vitaminokban,E-vitaminban rendkívül gazdag, sok benne a tápanyag, tele van rostokkal, antioxidánsokkal, de ugyanakkor bővelkedik C-vitaminban, K-vitaminban, rézben, káliumban, szelénben, magnéziumban, foszforban, cinkben, vasban, Omega-3 és -6 zsírsavakban, és keményítőben is.
🥭 Emészthető enzimeket tartalmaz, amelyek segítenek a fehérjék lebontásában. Támogatja az emésztőrendszert, rendkívül hatásos a gyomorsav elleni harcban is. Magas rosttartalmának köszönhetően a székrekedés ellen is jó.
🥭 Csökkenti a koleszterint, immunerősítő és csökkenti a rák kialakulásának esélyét. Kifejezetten olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek megvédik a szervezetet többek között a vastagbélráktól, emlőráktól, prosztataráktól és a leukémiától is.
🥭 Cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott, mert helyreállítja a vér inzulinszintjét.
🥭 A benne lévő kálium és a többi ásványi anyagnak köszönhetően csökkenti a vérnyomást, ezáltal megvéd a szív-és érrendszeri problémáktól.
🥭 Antioxidánsai lassítják az öregedési folyamatokat, halványítják a már kialakult ráncokat, és puhábba teszik a bőrt. 

És mi a helyzet a HYALURON -SAVval? Öregedésgátló tápanyag, ez már biztos! Vegyjele: (C14H21NO11)n - és ami a jó hír, hogy vízben oldódik.
 
Egy japán faluban "fedezték föl", mert föltűnt a kutatóknak, hogy a 80-90-es éveikben járó férfiaknak és nőknek síma volt a bőre, hajlékonyak az ízületei, sűrű a hajuk.
Kiderült, hogy az étrendjükben olyan ösztrogénszerű molekulák vannak, melyek jelzést adnak a sejteknek, több hyaluronsav előállítására. 
Néhány a fontos feladatai közül:
  • Javítja a bőr hidratáltságát,
  • Élénkíti a kollagén-termelődést
  • Kipárnázza az ízületeket és idegszöveteket
  • Antibakteriális és gyulladásgátló tulajdonsága van
  • Nedvesen tartja a szemet
  • Képes megtartani a vizet a sejtekben
  • Regenerálja az ínyszöveteket.

forrás: internet
fotók: pixabay és Duolife

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése