2019. augusztus 1., csütörtök

GOTU KOLA

Hallottatok már a GOTU KOLA-ról?

Másik neve az ázsiai gázló. Így már biztos, igaz? Ismert neve még a tigrisfű. 🐯
Ázsia vizenyős területein honos, az ősi Indiában, Afrikában és Kínában is alkalmazták erőteljes gyógyhatása miatt. 
 
Különös alakú levelei a növény legértékesebb részei, és gyógynövényként ezeket használják leggyakrabban a gyógyászatban.
Levelei és hajtásai önmagukban is alkalmazhatók gyógyszerként, melyek vegyületként az összes aktív összetevőt tartalmazzák, magas koncentrátumban. Ebből a koncentrátumból készülhetnek gélek, kenőcsök, kapszulás táplálékkiegészítők, balzsamok, melyekkel mindenféle problémát kezelni lehet, a szorongástól a szív- és érrendszeri betegségekig. 
 
A magas koncentrátumú szaponinok adják a növény valódi erejét. Nézzük most meg közelebbről a gotu kóla tea néhány lenyűgöző egészségügyi előnyét.

☘️ a sebgyógyulás felgyorsításának képessége - a szaponinok stimulálják a gyógyulási folyamatot a seb szélein. Fokozza a véráramlást a sejtekbe, és védelmet nyújt a fertőzések ellen, a növény felgyorsíthatja a gyógyulási folyamatot.
 
☘️ a bőr egészségének javítása - több kozmetikai és gyógyszergyártó cég alkalmazza, mert csökkenti a sebhelyeket, ráncokat és más szépséghibákat, hegeket. Segti a bőr szépségének megőrzését, antioxidáns, csökkenti az öregedés jeleit. 
 
☘️ az agyműködés serkentése - kivonata pozitív hatással van a keringési rendszerre, az agy jobb oxigénellátására és a javuló kognitív képességekre. Stimulálhatja az idegi pályákat. Emiatt az idősek körében is népszerű táplálékkiegészítő lett, mert egyes bizonyítékok alapján lassíthatja az Alzheimer-kór és a demencia tüneteit.
☘️ az idegi problémák enyhítése, 
 
 
 
 
☘️ légzési problémák kezelése,
☘️ a méregtelenítés - a gyomor bizonyos heveny fájdalmaira (pl. fekély) alkalmazzák a levelét, mert a levelek gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságai pozitívan befolyásolják a belek egészségi állapotát és nyugalmát.
☘️ régóta ismert enyhe vizelethajtó hatásáról is, ami által stimulálhatja a felesleges méreganyagok, sók, víz és akár a zsír távozását is a testből a vizeleten keresztül. Ez enyhíti a vesék túlterheltségét és gyorsan eltávolítja a méreganyagokat.
☘️ a szív védelme és a keringési rendszer gyógyítása - a növény kivonata erősítheti a véredények és hajszálerek falait, mely meggátolja a vérszivárgást és optimalizálja a keringési rendszerünket. Stimulálja a véráramlást, mely által nő a test, illetve a különböző fontos szervrendszerek oxigénnel való ellátottsága, így azok továbbra is magas hatásfokkal tudnak működni.

Most a méregtelenítésre gyakorolt hatása miatt került bele a MeteoPro étrend-kiegészítőbe. 
 

Napjainkban sok ázsiai és afrikai kultúrában a gotu kóla leveleket étkezési célokra használják, pl. levesek, saláták és különféle italok elkészítéséhez.



forrás: internet
képek: pixabay, ayurvedshop.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése