2017. április 8., szombat

AKÁRHOGY IS, DE ELŐBB-UTÓBB JÖN A NYÁR



Nyáridőben mindenki azt szeretné tudni. mi módon védheti a bőrét, haját, hogyan
tarthatja legjobb formában magát. 
A nyár az étkezésben és egyéb egészségmegőrző életstílusban kiváló tippeket tud nyújtani. A nyári étkezés élvezetes lehet friss szezonális ételekkel, gyümölcsökkel, zöldségekkel, mehetünk éttermekbe, ehetünk kerti-party-kon.  De a nyár arra is kiváló, hogy összeállítsuk fitnesz programunkat, kicsit fogyjunk, de persze vakációzzunk és élvezzük a mindennapokat is.
Itt van néhány tipp, hogy segítsünk magunkon ahhoz, hogy egészségünket megőrizzük.


Hidratáljuk testünket
Egyszerűn muszáj! Rengeteg folyadékot veszítünk, testünk párolgása folytán, ezért nagyon fontos, hogy pótoljuk. Bármi lehet, ami folyadék: napi 8-10 pohár víz (érdemes pici sót beletenni), lédús gyümölcsök, turmixok, alkoholmentes koktélok, levesek.  

Megfelelő étkezés
Legyen benne friss gyümölcs és zöldség, mert ez tartja egészségesen testünket. A csipszek helyett együnk asztalt gyümölcsöt, almakarikákat, dinnye-kockákat (akár mélyhűtötten is kiváló), sőt a hagyma is kiváló folyadékpótló, azon túl, hogy rengeteg benne a C-vitamin. 

Maradjuk bent
Na, hát ezzel nem értek egyet. Fontos a bőrünknek, szemünknek, hajunknak, testünknek a Nap, mert abból vonja ki a szervezet az elengedhetetlen D-vitamint, viszont természetesen fontos, hogy ne délidőben, a legelősebb sugárzás alatt menjünk ki, hanem előtte vagy utána. 


Védelem
Könnyű ruhában járjunk, ne vegyünk föl sötét színeket, mert azok begyűjtik a meleget, hőgutát kaphatunk. Kedvenc színünket halvány tónusban alkalmazzuk. Ha olyan helyre megyünk, ahol sok lehet a rovar, vegyünk hosszú, lenge blúzt vagy inget, és bő nadrágot. Fejünkre akár tehetünk széles karimájú kalapot, viselhetünk enyhén foncsorozott napszemüveget. A fokozottan érzékeny bőrűek használjanak napvédőt, fényvédős naptejet, könnyű napernyőt. Kinti programjainkat szervezzünk délutánra, estére. Ajkunkat is védhetjük. 

Hajritkítás
Akinek annyira sok van, ritkítsa, de minimum tűzze föl. Védje haját megfelelő hajápolóval, pl. az Amla sampon kiváló erre.

Tisztálkodás 
A tisztálkodásra mindenképpen szánjunk időt, este a legfontosabb. A piszkos, pollendús levegőt az arra érzékenyek mindenképp bő folyadékkal távolítsák el, hogy megvédjék az allergén tünetektől magukat.


fotóforrás: internet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése