2019. június 19., szerda

LIMONÁDÉK EGÉSZSÉGESEN


Sokan ismernek, és sokan tudják is rólam, nem vagyok egy nagy vízivó. Hallom és olvasom, meg mondják, hogy mennyi vizet kell inni, de nekem télen a 2. pohártól, nyáron a 3.-tól nő béka a hasamban.
Viszont hiszem és tudom, hogy sok más cukormentes üdítővel, általunk készített alkoholmentes itallal is olthatjuk szomjunkat.
Így aztán mindig keresem a jó kis recepteket.

Itt van 6 limonádé-recept, olvassátok szeretettel, és bátran készítsétek is el. 

Egészségetekre! 


1. Citromos-mentás víz
Aki szereti a menta természetes édes ízét, bátran készítse el ezt a pikáns limonádét. A citrom kicsit ellensúlyozza. Tegyük bele a kancsóba a citromszeleteket. A mentát érdemes kicsit megdörzsölni a kezeink között, így kijön az aromája. Ezt is tegyük bele a kancsóba, öntsük rá a vizet, és lefedve hagyjuk összeérni. Aki szereti hidegen, tartsa hűtőben, 1-8 órán át.  Persze még gusztább, ha a tetejére néhány mentalevelet teszünk dísznek.

Hozzávalók:
4 citrom felszeletelve
1 ½ csokor friss menta
6 bögre víz
6 bögre jégkocka

2. Ananászos-mentás víz
Igazi szuperital! Itt is érdemes összedörzsölni a mentát, majd vízbe tenni. Tegyük a vízbe az ananászkarikákat, vagy darabokat, hűtsük le, és már ihatjuk is. 

Hozzávalók:
víz
1 bögre ananász felszeletelve
1 csokor menta




3. Gyömbéres-citromos-kakukkfüves víz
Kissé nyomkodjuk össze a kakukkfüvet és a gyömbért, hogy jól kiengedjék az ízüket. Tegyük bele a kancsóba és öntsünk rá vizet. Hűtsük majd igyuk. A gyömbér gyulladásgátló, ezért ez az ital tökéletes edzés utáni sportitalnak is.
Hozzávalók:
víz
1 citrom négy részre vágva
8 kis ág kakukkfű
4 teáskanál frissen reszelt gyömbér



4. Rozmaringos-narancsos víz
Nagyszerű választás, ha beteg az ember! A C-vitamin erősíti az immunrendszert, a rozmaring pedig az egyik leghatásosabb gyógynövény a fertőzések ellen. A rozmaring egyéb jótékony hatásáról már itt is olvashattok.

Hozzávalók:

víz
8 kis ág rozmaring
3 szelet narancs





5. Epres-mangós víz
Finom és fantasztikus illatú!  Mindkettőben rengeteg tápanyag van, így vitaminbomba is akár!  A hozzávalókat keverjük össze és hűtsük legalább 4 órán át.
Hozzávalók:
6 bögre víz
1 mangó felkockázva
½ bögre eper






6. Görögdinnyés-bazsalikomos víz
A bazsalikom hihetetlenül frissítően hat a finom dinnyével párosítva.

Hozzávalók:
6 bögre víz
2 szelet dinnye
egy maréknyi bazsalikom

forrás: internet
képek: pixabay

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése