2017. július 12., szerda

MIT JAVASOL AZ AYURVEDA A HAJ KEZELÉSÉRŐL



Kémiailag kezelt, színezett-festett, kiegyenesített haj – mind károsan hat a haj eredeti szerkezetére, gyengíti, roncsolja azt. Ezzel a problémával a nők milliói szembesülnek az egész világon. Mindehhez hozzájönnek az éghajlati viszonyok, a rossz étkezési szokások, és sajnos néha a genetika is. A sérült és fakó haj pedig hajlamos a hullásra, töredezésre. Mit tegyünk hát?
Az Amla-ról már sokszor írtunk.  Hihetetlen magas C-vitamin tartalma miatt az Ayurveda egyik legfontosabb gyógynövénye. Kitűnő a haj ápolására, mivel lassítja az őszülést, hajhullást, fényesíti a hajat, védi a töredezett hajvégeket. Természetes hajkondicionáló.
Érdemes beszerezni az Amla sampont, mely kiváló hajmosó és hajkondicionáló. 

Persze, van más természetes hajápoló, mint pl. a banán és olívaolaj keverékéből készült paszta. 


Nézzük, miben segít?

Segíti a haj egészségének fenntartását, ill. roncsolódás esetén egészséges állapotának visszaállítását. Kis erőfeszítéssel már elérhetjük a kívánt hatást, és a mi a jó, hogy nem kell folyton kezelgetnünk a hajunkat, mert hosszú távon biztosíthatja a természetes gyógyulást.
Az olívaolaj t.i.  gazdag zsírsavakban, A- és E-vitaminban, és számos egyéb Anti-oxidánsban. Egyik legrégebb óta ismert olaj, melyet használ az ember. Erősíti a hajat, óvja a kémiai szerektől, mélyen behatol a hajszálakba, ápolja a töredezett hajvégeket.
A banán káliumban, szénhidrátban, vitaminokban és természetes olajokban, valamint A, C vitaminokban gazdag. B6 vitamin-tartalma az egyik legfontosabb vitamin, mely erős és egészséges külsőt biztosít a hajnak. Mélyen hidratál, és egyedüli pH-értéket biztosít. Bőséges természetes vitamin- és ásványi anyag tartalma segíti a haj fényét visszaadni.
Hogy készítsük el ezt a krémet?
Kell 1 ek. olívaolaj és 1 érett banán. Turmixgépben csomó- és légbuborék-mentesre mixeljük össze a banánt, majd adjuk hozzá az olajat, keverjük még 10 mp-ig. Vegyük ki egy tálba, és már használhatjuk is. Ha soknak tűnik, tegyük hűtőbe, de vigyázzunk, ha már romlik, ne használjuk. Apránként kitapasztalhatjuk, mennyi szükséges hajunk mennyiségéhez, hosszához.  

Hogy vigyük föl a hajunkra?
Kevés mennyiséggel kezdjük, majd igény szerint fokozatosan vigyük föl a hajra, és finoman masszírozzuk be a hajunkra, ill. hajra, fejbőrre. Vegyünk föl egy sapkát, és hagyjuk fönt min. 30 percig. A végén Amla samponnal mossuk le jó alaposan. 
http://ayurvedshop.hu/ayurveda-termekek/ayurveda-premium-natur-kozmetikumok/ayurveda-samponok/vaipani-amla-ayurveda-sampon-koncentratum-normal-es-zsiros-hajra-396

Rögtön látni a különbséget! Hajunk fényes, könnyen fésülhető és csillogó lesz.  Kéthetente érdemes megismételni, amíg sérült hajunk egészsége vissza nem áll.

Forrás: curejoy
képek:  saját ill. internet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése