A fogyás ill. a fogyókúra ősszel és télen nehéz, hiszen
ösztönösen többet eszünk, hogy melegen tartsuk magunkat. Viszont kevesebbet is
mozgunk a hideg időjárás miatt. Itt közlünk 7 ételfajtát, melyek segítenek elkerülni, hogy fölösleges dekákat szedjünk
magunkra.
Egyes zöldség- és gyümölcsfélékben olyan létfontosságú
tápanyagok vannak, melyek segítik a zsír elégetését. A körte pl. 50 kalóriát
és pektint (teltségérzetet okozó enzym) tartalmaz. Az édesburgonya megfékezi az
édesség utáni vágyat, a brokkoli gazdag vízben és rostokban, mely ezáltal
fokozza az anyagcserét. A tökmag
egyszeresen telítetlen zsírokat tartalmaz, ami ilyen formán elősegíti a zsír
felhalmozódását.
Nos melyek ezek?
Borsó: kb. 50 kalória és pectin-tartalma miatt segíti a zsírégetést.
Tökmag:
egyszeresen telítetlen zsírforrás, a hasi zsír elégetésének segítője.
Gondolnánk? Süssük meg egy csipet sóval, adjunk hozzá kevés salátához. Ideális
nasi télen.
Cékla: Beta Lain-t
(növényi tápanyag) tartalmaz, amely növeli a szervezet méregtelenítési
folyamatát.
Brokkoli: több mint 90% -a víz, javítja
az anyagcserét. Fokhagymásan megsütve olívaolajon finom étel.
Gránátalma: nagy mennyiségű
C-vitamint tartalmaz, amely harcol a hideg ellen, és segíti a zsírégetést.
Édesburgonya: az édes keményítőnek zsírégető
hatása van a szervezetre, és ha minden áron édességre vágyunk, érdemes helyette
ezt enni: süssük meg néhány szelet burgonyát, adjunk hozzá egy kevés tört
fahéjat, öntsünk rá alacsony zsírtartalmú joghurtot, és élvezzük a desszertet.
Makk: Egy csésze mintegy 55 kalóriát
tartalmaz, és amit eddig nem nagyon ismertünk: egy csomó káliumot, C-vitamint
és rostot. Ez természetesen segíti a koleszterinszintet csökkenteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése