Lehet egy nagyon közismert és közkedvelt fűszer zsírégető is? Igen! Ha naponta használjuk, segít a hasi zsírpárnák csökkentésében. Évezredek óta gyógyfűszerként is alkalmazták, már az ősi Egyiptomban is találunk rá régészeti bizonyítékokat. Nagyon értékes, és a királyok fűszerének tartották.
Nos, miről is beszélhetek? hát ....
... a fahéjról. Igen, igen,
jól olvassák! Majdnem mindenki hallott már róla, mégis igen kevesen használják
manapság. Nemcsak rendkívül egészséges fűszer, hanem rendkívül sokoldalúan fel
lehet használni az étkezéseinkben is.
Miért a fahéj?
Rendkívül ajánlott bevezetni az étrendünkbe, mert nemcsak segít
a fogyókúránkban, de hosszú távon további előnyei vannak az egészségünkre
nézve.
- Véd a cukorbetegséggel szemben, de ha valakinek már van, segíti annak szabályozását
- Segíti szabályozni a vércukorszintet
- Anti-bakteriális
- Gombaölő.
- Erős antioxidáns.
- Gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkezik.
- Véd a szívbetegségekkel szemben.
- Megakadályozhatja a rák kialakulását.
- Hogyan alkalmazzuk a fahéj segítségét?Az étrendünkbe legalább naponta vigyük be valamilyen formában. Frissen készített turmixba, gyümölcslébe, citromos üdítőbe, salátába, joghurtba, zabkásába, hogy csak néhányat említsünk. Kiváló a fahéjas-mézes kenyér a reggelihez vagy könnyű vacsorához is. Ezzel máris segíti vércukor- és az inzulin szintjének ellenőrzését.
Így segíti természetes módon ellenőrzés alatt tartania a vércukor szintjét, ezáltal súlycsökkenést elérni hosszú távon.
Milyen előnyei vannak gyógyászati szempontból a fahéjnak?
Az U.S. National Library of Medicine szerint a fahéj segít izomgörcsök kezelésében, hányás, hasmenés, fertőzések, megfázás, étvágytalanság és az erekciós diszfunkció (ED) esetén. A fahéj használata gyógyászati szempontból is egyre népszerűbb természetes megoldás.Mivel természetes antibakteriális, összehúzó, segít a vér alvadásában is. Normál, mértékletes fogyasztása mellett nincs semmilyen mellékhatása.
De hogyan segít a fahéj a felesleges kilók leadásában és a
vércukorszint rendben tartásában?
Nos, a fahéj nem
közvetlenül égeti a zsírt, hanem a fogyás révén erőteljes hatást gyakorol
a szervezet vércukorszintjére nézve. Ez
az egyik legfőbb előnye a fahéjnak
fogyókúra esetén. Tanulmányok szerint a fahéj csökkenti az étkezés után a véráramba kerülő glükóz mennyiségét,
akár 29 %-ban. Javítja az inzulinhormon
érzékenységét. Ez az állapot t.i. az úgynevezett inzulin-rezisztencia és ez
vezethet a cukorbetegséghez. Ne feledjük: az el nem égett vércukor-mennyiség
alakul át zsírrá, és ez okozza a súlygyarapodást, a megnövekedett testzsírt,
főleg a hasi tájékon. A fahéj pedig
azáltal, hogy javítja az inzulin-érzékenységet, ellenőrzi a vércukorszintet,
segíti a szervezetet a zsír csökkentésében, így védve azt más, nem kívánatos
egészségügyi problémákkal szemben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése