2016. április 30., szombat

FORRÓ VÍZ - AZ AYURVEDA TÁMOGATÁSÁVAL




A legtöbb ember általában forró kávét vagy teát fogyaszt, de nem iszik meleg (forró) vizet. Csak akkor iszunk, ha szenvedünk a megfázástól és láztól. Legtöbbünk a hideg vizet részesíti előnyben, mivel az ízlelőbimbóinkak ez kedvez. De a rendszeres meleg víz ivászata segít az emésztésben, a súlycsökkentésben és testünk méregtelenítésében. Az ayurveda a meleg vizet javasolja a hideg vízzel szemben, gyógyító előnyeivel. 
Lassítja az öregedési folyamatokataz idő előtti öregedés az emberek legrosszabb rémálma. Szerencsére az öregedés is lassítható, ha forró vizet fogyasztunk. A szervezetben található méreganyagok gyorsítják fel az öregedést, viszont a forró víz eltünteti a szervezetben levő méreganyagokat, és ezáltal lelassíthatjuk az öregedést, és növelhetjük a bőr rugalmasságát is.

Biztonságos: a forralt víz csökkenti a  vízben talált baktériumok számát. A forró víz kiváló a fertőzések megelőzésére.  

Tisztító:
egy pohár forró víz korán reggel méregteleníti s kitisztítja a szervezetet. Mézzel vagy citrommal keverve a legjobb eredményt érhetjük el.

Megszünteti a székrekedést: ha iszunk egy pohár meleg vizet üres gyomorra reggel, javítja az emésztőrendszert, megmozgatja a beleket, segíti a hidratáltságot, és ezáltal tisztítja a beleket.

Fogyás: a meleg víz csökkenti a zsírlerakódásokat, és segít a fogyásban. Akár citrommal akár mézzel, akár mindkettővel, minden étkezés után.

Kúrál a megfázásban és köhögésben: a forró vagy meleg víz egyik legnagyobb előnye, hogy csökkenti a torokfájást, a sűrű váladékot cseppfolyósítja a melléküregekben és a nyelőcsőben. Hatásos köptető.

Emeli az izzadást: a forró víz emeli a test hőmérsékletét, ezáltal beindítja a szervezet válaszát a természetes lehűlésre, izzadással. Bármilyen meglepő, nyári nagy melegben egy pohár forró víz (vagy natúr tea) egész napos frissességet nyújt. Az izzadás segíti a bőrsejtek tisztítását azáltal, hogy a felesleges vizet és a sót eltávolítja a sejtekből.

Csillapítja a görcsöket és a fájdalmakat: pl. menstruációs fájdalmak esetén kiváló. Ha fejfájás, vagy egyéb testi fájdalmat érez, igyon meg egy pohár forró vizet, és azonnali enyhülést érez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése