2020. október 31., szombat

SZEMÜNK ÉS KÖRNYÉKE

 A szem környéke kényes, ugyanakkor fontos területe arcunknak. Egyike azon részeknek, ahol az idő múlása elsőként hagy nyomot, szarkalábak, vizes duzzanatok, fokozott bőrszárazság sötét karikák alakjában. Beesik a szem, ha fáradtak vagyunk, megjelennek a szarkalábak, és mi hölgyek, valljuk be, mindent megtennénk a fiatalság látszatának megőrzéséért.

De mikor van szükség szemápoló használatára? És milyen szemápolót alkalmazzunk?

Ha „csak” általános bőröregedési problémákkal küzdünk, mint pl. a sötét karikák, akkor nem szükséges külön szérum, az alkalmazott napi arcápolók sokáig segítenek, ezeket kell gyengéden kenni a szem környékére.

Ma már nem olyan a Nap, mint régen – olvassuk rendszeresen. Meg azt is, hogy milyen károsak. Ezt nem vallom. Régen is vigyáztak az emberek arra, hogy nagy melegben, erős napsütésben árnyékba húzódnak. De reggeli, délelőtti, ill. délutáni órákban semmi okunk nincs arra, hogy kerüljük a Napot. Merthogy a Napnak ezer és egy jótékony hatása van. Elsősorban a termelődő D-vitamin a szervezetünkben. Ami elengedhetetlen a bőrünknek, a csontunknak. A Napból indul ki az élet. A természet elengedhetetlen része!

Én bevallom, világéletemben Napimádó voltam. Napelemmel működök. Azóta már rájöttem, hogy az alacsony vérnyomással rendelkezőknek szükségük van a Nap éltető sugaraira, a melegre.

Az erős Napsugár ellen védekezhetünk kalappal, simléderes sapkával, napszemüveggel. Persze, az extra érzékeny bőrűek használhatnak magas faktorszámú krémet, bőrtípusuknak megfelelően. Az érzékenyebb szem körül olyan hatóanyagú szemápolót ajánlunk, amiben semmilyen mesterséges összetevő nincs.

A természetes növényi összetevőket tartalmazó Ayurvedikus szemápolók maximális védelmet nyújtanak.



A Vaipani Herbal Under Eye Gel - Premium Szemránckrémben rizsfehérje, glicerin, amla-, uborka-, ill. aloe-vera kivonata található.

 

 

 

A Sattva gyógynövényes szemkörnyék-ápolóban  - többek között -  szezámolaj, kókuszolaj, méz, aloe, shea vaj található.

 


 

Persze, nem elég, ha csak a környékét ápoljuk. Elengedhetetlenül fontos szemünk belső táplálása. Ugye, mindig hallottuk, hogy enni kell a sárgarépát, mert az A-vitamin tartalma fontos a szemnek. Igen, valóban. Az előbb említett D-vitamin, és az A-vitamin egy kapszulában található meg a Hillvital vitamin-ban,

 

 

 

 

 

Ha összetettebb problémára keresünk megoldást,  akkor a DuoLife ProOptical terméket javaslom.  A termék különleges formában tartalmazza a szem működéséhez szükséges hatóanyagokat. Véd az UV sugárzás és a szabad gyökök káros hatásával szemben. 

Összetevő között megtalálható pl: kínai bazsalikom, acerola, bársonyvirág, sáfrányos szeklice


Forrás: internet

képek: ayurvedshop.hu és pixabay


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése