Nagyon sok természetes antibiotikum létezik a világban. Méz, kurkuma és
fokhagyma a legkedveltebbek közé tartozik és ráadásul igen finomak.
A méz anélkül képes a fertőzések leküzdésére, hogy antibiotikum-rezisztens
baktériumot hozna létre. Jótékony hatásáról itt már írtam.
Minden kórokozót és baktériumot képes elpusztítani,
akár külsőleg akár belsőleg. Felbecsülhetetlen az értéke az olyan betegségek
esetében mint pl. az emésztési zavarok, a megfázás,
az influenza, az asztma, a magas vérnyomás és a magas vércukorszint, az ízületi
gyulladás, a szívbetegségek, a depresszió és a szorongás, a sebek és égési
gyulladások, az ekcéma, a pikkelysömör és az akne, és az
öregedés ellen is hatásos oly módon, hogy védi a májat és a vesét.
A kurkuma a másik ilyen csodaszer, számos jótékony
egészségügyi hatással bír. Itt már olvashattok róla. A belsejében található kurkuminoidok igen erős
antioxidánsok, antiszeptikus, gyulladásgátló, antibakteriális és
gombaellenes tulajdonsággal rendelkeznek.
Ennek a két csodaszernek a kombinációja pedig a legerősebb Anti-biotikum
jelenleg, melyet az Ayurveda gyógyászat „Arany méz”-nek ismer és alkalmaz. A legutóbbi időben pedig igen népszerű lett a
nyugati orvoslásban is. A két szer
együttes alkalmazása olyan hatóanyagot tartalmaz, melyet az Ayurveda az immunsejtek
termelésére és funkciójának gyógyítására használ, és ezáltal javult a betegségekkel szembeni immunitás.
Együttesen különböző fertőző
baktérium- és gombatörzsek ellen hathatnak. Ezen kívül együttesen javíthatják a
bőr hidratálását és rugalmasságát, és hozzájárulhatnak a jobb ápoláshoz.
A kurkuma és a méz közvetlen fogyasztása pedig a rákban veszi
fel hatékonyan a harcot.
Hogyan készítsük el egyszerűen az „Arany méz”-et?
Hozzávalók:
- 1 tk őrölt kurkuma (terápiára alkalmas minőségben)
- ¼ csésze tiszta méz
- 2 csepp citrom illóolaj (tetszés szerint)
Elkészítése:
Keverjük össze a hozzávalókat és takarjuk le. Tároljuk szobahőmérsékleten,
és étkezés előtt rázzuk föl. Megfázás ellen fél teáskanállal együnk belőle,
naponta többször is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése