2019. április 7., vasárnap

KURKUMA ÉS MÉZ - MÉG AZ ORVOSOK IS ELISMERIK HATÉKONYSÁGÁT


Nagyon sok természetes antibiotikum létezik a világban. Méz, kurkuma és fokhagyma a legkedveltebbek közé tartozik és ráadásul igen finomak.
A méz anélkül képes a fertőzések leküzdésére, hogy antibiotikum-rezisztens baktériumot hozna létre. Jótékony hatásáról itt már írtam. 
Minden kórokozót és baktériumot képes elpusztítani, akár külsőleg akár belsőleg. Felbecsülhetetlen az értéke az olyan betegségek esetében mint pl. az emésztési zavarok, a megfázás, az influenza, az asztma, a magas vérnyomás és a magas vércukorszint, az ízületi gyulladás, a szívbetegségek, a depresszió és a szorongás, a sebek és égési gyulladások, az ekcéma, a pikkelysömör és az akne, és az öregedés ellen is hatásos oly módon, hogy védi a májat és a vesét.

A kurkuma a másik ilyen csodaszer, számos jótékony egészségügyi hatással bír. Itt már olvashattok róla. A belsejében található kurkuminoidok igen erős antioxidánsok, antiszeptikus, gyulladásgátló, antibakteriális és gombaellenes tulajdonsággal rendelkeznek. 

Ennek a két csodaszernek a kombinációja pedig a legerősebb Anti-biotikum jelenleg, melyet az Ayurveda gyógyászat „Arany méz”-nek ismer és alkalmaz.  A legutóbbi időben pedig igen népszerű lett a nyugati orvoslásban is.  A két szer együttes alkalmazása olyan hatóanyagot tartalmaz, melyet az Ayurveda az immunsejtek termelésére és funkciójának gyógyítására használ, és ezáltal javult a betegségekkel szembeni immunitás.   
Együttesen különböző fertőző baktérium- és gombatörzsek ellen hathatnak. Ezen kívül együttesen javíthatják a bőr hidratálását és rugalmasságát, és hozzájárulhatnak a jobb ápoláshoz. A kurkuma és a méz közvetlen fogyasztása pedig a rákban veszi fel hatékonyan a harcot. 

Hogyan készítsük el egyszerűen az „Arany méz”-et?  
Hozzávalók:
  • 1 tk őrölt kurkuma (terápiára alkalmas minőségben)
  • ¼ csésze tiszta méz
  • 2 csepp citrom illóolaj (tetszés szerint)
Elkészítése:
Keverjük össze a hozzávalókat és takarjuk le. Tároljuk szobahőmérsékleten, és étkezés előtt rázzuk föl. Megfázás ellen fél teáskanállal együnk belőle, naponta többször is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése