A kókuszról, a kókuszpálmáról nekem mindig az álmaim jutnak
eszembe: tenger, napfény... és persze 35 fok árnyékban. Hmmmm.....
Ez már így önmagában is csodás ahhoz, hogy az ember jól
érezze magát, nem?
A kókusz tehát szuper-eledel, jóllehet eddig csak a kókuszolajról
hallottunk, vagy egy egzotikus áruházi termékről. De hallottunk már a fiatal kókuszdió vízéről, és
annak egészségre gyakorolt hihetetlen hatásáról?
Hawaii
lakói „Noelani”-nak hívják a kókusz levét, ami annyit tesz: „Égi harmat”.
Találó, nem? Na de mi indokolja ezt a nevet?
1)
A benne lévő kálium, magnézium, kalcium, nátrium
és foszfor tartalma véd a kiszáradás ellen, ezért azoknak, akik sokszor
túlóráznak, feltétlen javasolt.
2)
Öregedésgátló tulajdonságait a cytokin és a
laurinsav, a két fontos sejt-regeneráló okozza. Minimalizálja a bőr öregedési
folyamatait, beállítja a pH szintet, hidratálja és erősíti a kötőszöveteket.
3)
Természetes orvosság a másnaposságra, visszaállítja
a gyomor állagát, főleg esetleges hasmenés vagy hányás esetén átmossa a
szervezetet.
4)
Tisztítja az aknés bőrt, a fájdalmas
pattanásokat, hidratálja a bőrt.
5)
Nagyon alacsony zsírtartalma miatt segít a
fogyásban, így bármikor alkalmazható, és hosszú távon csökkenti az étvágyat.
Ezen kívül erősíti az immunrendszerünket, kiválóan hat az
emésztésre, beállítja a vérnyomást, jótékonyan hat a vesefunkcióra, valamint segíti
az agyunk és a testünk közötti áramlatot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése