2021. július 29., csütörtök

TÁSKÁK - A SZEM ALATT


Hogyan szabadulj meg tőlük természetes módon?

Főleg minket, nőket zavar ez, igaz? Hiszen ezek a szem alatti táskák hamar elárulhatják fáradságunkat, és valljuk be, nem is vagyunk olyankor túl csinosak. A szelfik pedig totálisan kihozzák azokat a karikákat. Nem győzünk forogni, hogy ne lássuk…. ilyenkor sokat segít a napbarnított bőr, és nyáron amúgy is szebbek vagyunk.


De!

    -        mit gondolsz a sóról?

    -        allergiás vagy a porra?

A táskák a szem alatt képesek tárolni a vizet, így sok sós étel fogyasztása, illetve az allergia okozhatja ezt a problémát, ezek vízvisszatartó ereje miatt.

Gondoltátok volna, hogy a szem alatti táskák – szélsőséges esetben – akár vese- és májbetegségekre is utalhatnak? Ha mindent betartasz, és mégis van, érdemes nagyon figyelned ezekre az értékekre.

Ki tudja, hogy ezen kívül még mi?

    -        igen, sajnos a genetika

-        az idősödés, a bőr rugalmatlanabb lesz, nem képes megtartani a szem körüli zsírréteget a helyén, és az alulra vándorol

    -        a vízvisszartartás- óva intek mindenkit, hogy a ma divatba jött, recept nélkül kapható vizelethajtó termékek bármelyikét is alkalmazza! A szervezet figyelmeztet! Másként oldjuk meg.

    -        illetve az alvásmegvonás is

    -        a rossz fekvéshelyzet

Komolyabb esetekben ezek a táskák akár vese-, vagy májbetegség jelzői is lehetnek. Ilyen helyzetben mindenképp figyeljünk az egészségünkre. Ezekre figyelmeztetnek az alábbi tünetek:

o   gyakori vizelési inger

o   száraz bőr

o   izomgörcsök

o   bedagadt láb és boka

az vesebetegség gyanújára adhat okot.

-        Ha gyakran tapasztalunk

o   alvászavarokat

o   száraz ajkakat és szemeket

o   hasfájást

o   szédülést

akkor lehetséges, hogy a májunkkal nincs minden rendben.

Mit tehetünk ellene?


1.      hát persze, egyszerű: aludjunk eleget, ne együnk annyi sót, igyunk sok folyadékot, tegyünk uborkaszeletet a szemünkre…

o   Aludjunk 7-9 órát minden éjjel – ha gondod van, semmiképpen ne alkalmazz altatót! Maximum gyógynövényes nyugtatót! Feküdj le minden este ugyanabban az időben, és kelj ugyanakkor. Segít egy kellemes zuhany, vagy fürdő, egy jó könyv….

o   Kevesebb só – nekem szükséges néha sókúrát tartanom, mert alapvetően sótlanul eszem, de az eredendően alacsony vérnyomásomat így tudom kordában tartani. De tényleg nem szabad túlzottan sok sót fogyasztani, mert visszatartja a vizet a szervezetedben! Max. 1 teáskanál naponta!

o   Néha segít egy hideg vattapamacs

o   a klasszikus uborkaszeletek – persze hidegen. Vékony szeletet tégy a csukott szemedre pár percig. Az uborkában lévő kávésav és C-vitamin táplálja az érzékeny bőrt, és eltünteti a sötét karikákat. 


o   plusz párna is jól jöhet alváskor, mert ha teljesen vízszintesen alszol, akkor a szervezet folyadék-összegyűjtő képessége csökken. Hát – nem tudom. Sajnos nekem fáj a hátam a plusz, így aztán hason alszom. Bár igaz, hogy időnként bedagadt szemmel ébredek…

o   és végül az allergia – rengeteg gyógyszert kínálnak rá, de úgy gondolom, a legjobb gyógyszer kétféle: vagy teljesen elkerüljük az allergiát okozókat (pl. állatszőr, pollen, por), vagy épp az ellenkezője: apránként eddzük hozzá magunkat. Ha egyikben sem hiszel, akkor próbálj ki egy fél tk. sós + szódabikarbónás vizet, csöpögtesd rá vattára, és azzal mosogasd a szemed. Persze kiváló étrend-kiegészítők is vannak már az allergiák csökkentésére. 


 

o   és végül, de nem utolsó sorban vannak már igen-igen jó kozmetikumok is, amelyek segítenek halványítani, eltüntetni, mindamellett, hogy a bennük lévő természetes növényi összetevők, pl. az aloe, az uborka, stb. táplálják ezt az érzékeny bőrfelületet. 



 

 forrás: internet

fotó: pixabay és ayurvedshop.hu

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése