2020. június 2., kedd

MÁR RÉGÓTA TUDJUK...


... hogy a stressz a legalattomosabb gyilkos - 5 perc idegeskedés akár 6 órára is leállíthatja a teljes immunrendszert.

Egy neurológiai szakember, dr. DumitruConstantin Dulcan már 1981-ben, egy akkor betiltott, majd a rendszerváltás után ismét megjelentetett („Az anyag intelligenciája”) c. könyvében előre vetítette, hogy milyen hatással bír a stressz az emberek életére, egészségére.  Már akkor látta, hogy alapvetően az olyan külső hatások, mint pl. a média, a társadalom, a negatív gondolkodás tartanak minket stresszes helyzetben.
A professzor úr úgy véli, hogy a mai modern társadalom is hozzájárul a stressz kialakuláshoz.
És mindezt a profitért!

Hogy mitől stresszezhetünk?  Szinte mindentől! A munkahelyi elvárásoktól, a rossz közlekedéstől, a nehéz anyagi helyzettől, munkahely elvesztésétől, és ezek a mindennapjaink része.  A médiából származó rengeteg negatív hírt képtelenek vagyunk feldolgozni, ezek mind leülepszenek bennünk.

Már itt, a blogban is írtam a stresszről, pl. itt , ill. többször utaltam rá, pl. itt

De tudnunk kell, hogy a stressz és az idegeskedés leállítja az immunrendszert, számszerűsítve 5 percnyi idegeskedés akár 5-6 órára is leállíthatja a szervezetünk védőrendszerét! 


Ez azt jelenti, hogy leáll a limfocita-sejtek képződése, így a kórokozók könnyebben bejuthatnak a szervezetbe, ahol betegségeket robbanthatnak ki.

* A stressz ugyanis egy olyan fizikai, vagy érzelmi traumára adott reakció, amely kihatással van az idegsejtek működésére, a DNS-re, így közvetlenül az immunrendszerre.  
* A stressz blokkolja az idegsejtképződést, aminek következtében idős korban Alzheimer-kór alakulhat ki.
* A stressz a DNS-lánc megváltoztatásában is szerepet játszik, ezért lehetséges az, hogy stresszes körülmények között valaki hamarabb megöregszik, egyszerűen leépül.

Rengeteg előnye van a technológiai fejlődésnek, de a gyorsaság, amivel ez az iparág halad előre, meghaladja a biológiai alkalmazkodó képességünket. 

Ezt mindig tartsuk észben!

Kerüljük el a stressz-hatásokat!

 
* Változtassunk gondolkodás-módunkon! Ne stresszeljük a mellettünk élő embert sem, mert ha önmagunk stresszessé válunk, akkor a környezetünk is azzá válik. Ha ez sikerül, akkor máris sokat tettünk az egészségünkért, a lelki harmóniánk megteremtéséért.

„Ennek eléréséhez az országok vezetőinek szemléletváltására is szükség van, hiszen a döntéshozóknak is meg kell érteniük, hogy ahhoz, hogy egy társadalom, egy ország közössége lelkileg egészséges maradjon, nemcsak gazdasági alapismeretekre van szükség, hanem ismerni kell a társadalmak pszichológiai működését is.”[1]
Ugyanakkor az étkezésnek is igen-igen fontos szerepe van az egészségmegőrzésben!
Három fehér méregpor van: a sok só, a fehér cukor és a fehér liszt. A dohányzás is nagyon káros, az adalékanyagokról nem is beszélve, és akkor még ott vannak a színezőanyagok is.

A mindennapi problémákat nem mindig tudjuk befolyásolni. De az étkezési szokásainkon megpróbálkozhatunk. 
Ezt segítendő, itt is találhatunk néhány igazán jó natúr étrend-kiegészítőt, melyek segítik az immunrendszerünket. 


                                                                          Beoptimist (180) - a jobb kedvért

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése