2016. április 26., kedd

REJTETT JÁRVÁNY?Olvastunk, hallottunk már róla, de alig tudjuk elképzelni. Paraziták lehetnek minden egészségügyi problémánk gyökere.

Nézzük meg kicsit közelebbről a parazitákat, ezeket a csöndes lényeket,  amelyek annyi egészségügyi probléma okozói.

Az a dermesztő valóság, hogy  10 emberből 8 szenved egy vagy több mikroszkopikus vagy nagyobb organizmustól. 1978-ban a CDC megállapította, hogy 6 emberből 1 –ben legalább élősködött valamilyen parazita. Csaknem 30 évvel később, ez a szám már  1:3 volt.

A paraziták száma tehát emelkedik, és ez nemcsak kellemetlen igazság, hanem korunk egyik el nem ismert és elhanyagolt betegségokozója. Sajnos a különböző vizsgálatok nem mindig pontosak, így szinte lehetetlen kiszűrni egy véletlenszerű székletvizsgálatból. Egy amerikai diagnosztikai laborban kimutatták, hogy 10-ből 1 emberben azonosították pl. az amőbás vérhas-parazitát, mely képes akár ölni is.

Meglepő tények

Több, mint 130 különböző “rejtett támadó” található több, mint 385 esetben. Tüneteik messze túlmutatnak a gyomor-bél traktusban. A paraziták olyan "mögöttes" betegség alattomos kórokozói lehetnek, mint pl. a mai „divatos”  lyukas bél szindróma, az autoimmun problémák, súlygyarapodás vagy súlyvesztés. Íme néhány betegség:

  • Krónikus fáradtság és candida lehet a krónikus  giardia okozója
  • A colitis ulcerosa lehet diagnosztizálatlan amőba
  • Migrénes fejfájás és depresszió lehet toxoplazmózis. Tény, hogy egy toxoplazmáról készült tanulmány szerinte a migrénes betegek közel 50 százalékában találtak. A toxoplazmózis fokozhatja a háromosztatú idegi arc- és a fejfájást. Az egyéb tünetek lehetnek titokzatos izomfájdalmak, futó lázak, és a fáradtság.
  • Asztma összefüggésbe hozható pl. az ótvarral, mely átmegy a tüdőn, és még az I. típusú cukorbetegséghez is lehet köze (galandféreg).
  • Élelmiszer- és környezeti allergia tűnt el, mikor a parazitát elpusztították.
  • Kiütések, kelések gyógyultak meg egy átfogó tisztítástól
  • SzeméIyesen tapasztaltam, hogy  a nem tiszta elme és hipoglikémia szinte eltűnt, amikor eltávolították a fonalférgeket a szervezetből.

A lista nem teljes, és olyan esetekkel is bővülhet, mint pl. székrekedés, hasmenés, gázképződés, puffadás, kitartó influenza-szerű tünetek, vérszegénység, másodlagos glutén-, kazein- és laktóz-intolerancia, a Crohn-betegség, alvási zavarok, megnagyobbodott máj vagy lép.

Na, és mit tehetünk ellenük természetes úton?

Együnk naponta tökmagot, fokhagymát, hagymát. Meglepő lehet, de pl. 7 dl áfonyaszörpben található szerves savak megemésztik a mérgező hulladékot.
Egy evőkanál kovaföld olyan nagyobb élőlényekkel végez, mint a fonalférgek.

És mit ajánl az Ayurveda? Pl. teákat. Nézzünk néhányat.
1. Alapteák összetétele főleg fűszerekből áll. Hatásuk többféle:


Vedomixtea - méregtelenít, salaktalanít, stimuláló, regeneráló
Relanorm - szabályozza az idegrendszert, stresszoldó, de nem tompít, mint sok más nyugtató
Agnimax - serkenti az emésztést, méregtelenít és erősíti az immunrendszert.
Gelmax – parazitaölő és immunerősítő.

2. Kiegészítő teák

Ezek a teák ayurvedikus elven működnek, de az összetevőik 100% - ban hagyományos füvek. Ajánljuk az alapteák csoportjában szereplő  készítményekkel együtt, a legjobb hatás elérése érdekében.

Aktoforsz  - zsíranyagcserét serkenti, erősíti az érfalakat.

Alvenorm  - a légzőszervek működését segíti

Amiroton  - vértisztító és méregtelenítő

Bilinorm  - májtisztító és epeút tisztító

Defemax - jótékony hatással van a visszerekre, és az aranyérre

Dianorm - javítja a gyomorműködést, nyombélfekély és hasnyálmirigy problémákra ajánlott

Korgiton - a szív- és érrendszer keringését javítja

Nasztronorm - Normalizálja az idegrendszer működését, nyugtató hatású.