2019. május 22., szerda

BŐRÜNK A LEGNAGYOBB SZERVÜNK!


Sokszor nem tudjuk, mitől betegszünk meg, igaz? Sokszor azt érezzük, hogy megfáztunk, vírus, stressz, gyomorrontás, akut és/vagy krónikus fejfájás, ... ezek a tünetek. 


De ki gondol arra, hogy bőrünkön keresztül is
megbetegedhetünk? Hogy mérgező anyagok kerülhetnek a szervezetünkbe?
Ha olcsó élelmiszert veszünk, tudni kell, hogy rengeteg a mesterséges adalék. Ez az emésztőrendszeren keresztül mind-mind bejut a szervezetünkbe, s ott fejti ki áldatlan hatását. Egyre több az emésztőrendszeri megbetegedés, sőt egyre jobban a fiatalok körében. Ezt okozzák  a gyors-ételek, az utcán át kapható ilyen-olyan-amolyan falafel, meg gyros-ételek, amiket ráadásul az utca pora is
óhatatlanul ér. 


Ezzel a témakörrel már sokszor foglalkoztam, pl. itt, és annyiszor hallunk-olvasunk már arról, hogyan vigyázzunk, hogy most erre nem térnék ki.


Viszont ki gondolt már arra, hogy a bőrünkön keresztül is hozzájuthatunk mérgező anyagokhoz?
Sőt! Mivel bőrünk a legnagyobb szervünk, a legnagyobb mennyiségben képes "felszívni" az anyagokat.   
De hiszen erre alapoz a kozmetikai ipar is, amikor reklámozza az ilyen-olyan-amolyan terméket; ami aztán "bejut a bőrbe, ott fejti ki hatását". Belegondoltunk már ebbe úgy igazán? Ennek a kifejezésnek az értelmébe? 

Azok a vegyi mérgek, amelyeknek bőrünket tesszük ki különböző bőrápolónkon át, jelentős módon leterhelik testünket.
Ezért nem mindegy, hogy milyen kozmetikai terméket veszünk. Nem mindegy, hogy milyen minősítést kap. Hogy milyen összetevői vannak. Hogy fönt van-e az Unió  biztonságos termékek listáján.
Kozmetikumainkat és masszázsolajainkat szigorúan regisztrálni kellett, és ún. Biztonsági Jelentésnek kell lenni róluk. Persze, vannak is. De azért úgy elgondolkodom: hogy kerülhetnek ki bizonyos kozmetikumok, vagy egyéb (pl. tisztasági) vegyszerek a boltok polcára, ha ennyire szigorúan kell jegyezni őket, és bizonyos fajtákat nem is lehetne forgalmazni.
Az Ayurveda olajaink 100 %-ban gyógynövényeket tartalmaznak, melyek rajta vannak ezen az ún. biztonsági listán.  Az olajakról  itt  már írtam. Az Ayurveda masszázsok alkalmával ezeket az olajakat masszírozzuk be a bőrbe, és ezek valóban jótékonyan fejtik ki hatásukat.

Az Ayurveda étrend-kiegészítők is bevizsgált termékek. Ott hatnak, ahol kell.  Ezek a bevizsgált termékek nem pár-száz-forintos kategóriák. Hiszen a gyógynövények, a termesztésük, a feldolgozásuk,  az előállításuk, a minősítésük, gyártásuk folyamata, a képzett alkalmazottak mind-mind súlyos pénzekbe kerülnek. Tehát NE ezen spóroljunk.

De ki gondolt már arra, hogy a ruházati termékből is vegyi anyagok szívódhatnak fel, melyek vagy eliminálódnak, vagy – rosszabb esetben – asszimilálódnak a testtel.

Mialatt egyre inkább kitoljuk testünk tűrőképességének határait, környezetünk egyre toxikusabbá válik. Ennek az ára pedig: az egyre több megbetegedés. Ezekkel a mérgező anyagokkal a legtöbben nincsenek is tisztában. A modern háztartási termékek, tisztítószerek, a modern élelmiszer-ellátás, szépségápolási és ruházati termékek pedig bizonyosan nagy szerepet játszanak az emberek mérgezésében.
Ha nem is tudunk mindig drága ruházati terméket venni, fogadjuk meg: olcsó húsnak híg a leve. Inkább vegyünk egyet, de az minőségi legyen, mint sok kis vacakot, ami pár mosás után fakul, színét veszti, és ki tudja, mi mindent tartalmaz. 

S ha nem tudjuk, mit veszünk, legalább minőségi tisztítószerekkel dolgozzunk, melyek nem épülnek be a ruhákba, és a környezetet sem terhelik! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése