2020. január 22., szerda

KURKUMA A RÁKGYÓGYÍTÁSBAN


A kurkumáról, annak jótékony hatásáról már többször írtam,  pl. itt és itt

A rákos sejtekre alkalmazott gyógyító tulajdonságairól is több cikk jelent már meg. Újdonságként  adták hírül nemrégiben, hogy  a Kerala Intézet a kurkuma alapú rákkezelésre szerez amerikai szabadalmat.   



A technológia fejlesztését India legmagasabb szintű orvosi kutató testülete, az Indiai Orvosi Kutatási Tanács (ICMR) támogatta. A technológiát a klinikai vizsgálatok elvégzéséhez és a termék további forgalmazásához továbbítják. 

A módszer a kurkumában található curcumin nevű vegyületet alkalmazza a rák kezeléséhez.
Azokban a betegekben, ahol a rosszindulatú daganatokat műtéti úton távolítják el, a Fibrin proteinből készült ostya várhatóan megakadályozza a rákos sejtek elterjedését a test többi részében.
A curcumin ismert rákellenes tulajdonságairól, és a könnyen kezelhető ostya segítségével juttatják el a rák helyére, amely szintén elősegíti a véralvadást. Az alkalmazás után az ostya hosszú ideig felszabadítja a curcumint, az ostyába helyezett kezdeti dózistól függően.
Az ostya curcumin és egy másik fehérje, az ún. albumin kombinációját tartalmazza.  Az albumin  kötődni tud a rákos sejtekhez, mely így lehetővé teszi a curcumin bejutását. A test ezután természetes módon lebontja a fibrin ostyát.
A rákos daganatok műtéti eltávolítása után az ostya használata megakadályozhatja a áttétek, ill. a rák terjedését a test más részeire.

fotó: pixabay

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése