2016. március 22., kedd

ANANÁSZITAL - KÖHÖGÉSRE

Hatásos és gyors javulás

Az ananászban egy olyan enzim, a bromelain van, mely csökkenti a gyulladást, fertőzést és baktériumot pusztít. Az ananászital 5x hatásosabb köhögésre, mint maga a köhögés-szirup.  

Egy pohár ananászital a napi C-vitamin szükségletnek közel 50 %-át tartalmazza. Ez a hasznos tápanyag az anyagcserét és az energia-átalakítást szabályozza. Magas továbbá a mangántartalma, mely ásvány a kötőszövetek és a csontok egészségét segíti elő, mivel segíti a kalcium, szénhidrátok és zsírok nagyobb felszívódását is, valamint emeli az idegi működést. Receptet lejjebb olvashatják.

Ha tartós, megfázásos (de a tüdőgyulladásnál nem erősebb) köhögéssel küszködik, köhögés elleni szirup helyett igyon ananászlét. Olcsóbb, nem tartalmaz mérgező vegyi anyagokat, de olyan tápanyagokban gazdag, melyek segítenek harcolni a hideggel szemben.

Az ananászlé fogyasztása megnyugtatja torokfájást, segíti a testet megszabadulni a nyálkától. A tüdőre telepedő vastag és makacs nyálka látszólag végtelen görcsös köhögést, tüsszögést és fájdalmas fertőzéseket okozhat. A "Der Pharma Chemica"-ban 2010-ben megjelent tanulmány szerint, a kutatók hatékony kezelést próbáltak találni a Mycobacterium tuberculosis baktérium okozta tuberkulózisban megfertőződött  betegek számára. Felfedezték, hogy a betegnek minden nap adott nyers ananászlé, bors, só és méz keveréke segített feloldani a nyálkát a tüdőben. 

Újabb kutatások azt is mutatják, hogy a bromelain felszívódik a szervezetben, így hatással van az emésztőrendszerre is. Tény, hogy a bromelain természetes gyulladáscsökkentő, igen kiváló az ízületi gyulladásra. Ez az egyik legnépszerűbb étrend-kiegészítő Németországban, ahol jóváhagyták alkalmazását a gyulladásos megbetegedésekre, valamint műtét vagy sérülés miatt az orr és melléküregek duzzanatának kezelésére. 

Egy későbbi tanulmány szerint egy kutatás megállapította, hogy az ananász nyers kivonata ötször gyorsabban csökkentheti a nyálkát, mint a köhögés szirup. A beteg 4,8-szer gyorsabban épült fel, és a köhögéshez kapcsolódó egyéb tünetek is csökkenést mutattak.

A legtöbbünk számára nincs szükség további cukorra az étkezésünkben, étrendünkben, ezért  csak a természetes cukrozatlan ananászlét keressük, és maradjunk távol a konzervektől. Otthon készített ananászlé pedig sokkal jobb és hatásosabb, mint a bármelyik boltban vásárolt ital.



Ananász köhögésre – Köhögéscsillapító recept

  • 1 csésze friss ananászlé
  • 1/4 csésze friss citromlé
  • 1 db. gyömbér  
  • 1 evőkanál méz
  • 1/2 teáskanál cayenne bors

Az összetételeket keverje össze, tegye csészébe, és naponta  2-3 alkalommal fogyassza. Ismételje sűrűn.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése