2016. március 16., szerda

ARCGŐZÖLÉS LÉNYEGE ÉS FELADATA



Nemcsak a zsíros – problémás bőrre javasolt, hanem bármely típusú bőrre lehet és érdemes alkalmazni.
A gőzölés folyamán az arcbőr felpuhul, s ezáltal könnyebb a mitesszerek, pattanások kezelése, eltávolítása. Segít felszabadítani az elhalt hámsejteket, eltávolítani a baktériumokat, vagy más, a pattanásokat okozó szennyeződést. Gyorsítja a sejtek megújulását, fokozza a vérkeringést, felfrissíti a fáradt bőrt, mely által a bőr fiatalabb és egészségesebb lesz.
Ha otthon mi magunk gőzölünk, akkor forró de nem lobogó víz fölé hajoljunk, a fejünket törülközővel letakarva. Heti egyszer gőzölhetünk, alkalmanként max. 10 percig. 
A vízbe tegyünk egy kis kamillát, mert annak gyulladáscsökkentő, sebgyógyító hatása van. Az inhalálás a megfázás csökkentésében is kiváló, hiszen felszabadítja az eltömődött orrjáratokat,  és köhögéscsillapító is. Inhalálás után legalább 2 óráig ne menjünk hideg levegőre és ne szellőztessünk, nehogy megfázzunk.
Nem ajánlott azonban az arcgőzölés olyan esetekben, amikor a bőr gyulladásos vagy leégett.
Gőzölés előtt érdemes az arcot az alkoholmentes Vaipani Neem Face Wash arctisztítóval áttörölni. Csak pár csepp kell a vattára, hogy hatékonyan leszedje a napi szennyeződést, sminket. 
A gőzölés végén ismét dörgöljük át az alkoholmentes Vaipani Neem Face Wash arcvízzel a bőrt, hogy a pórusok összehúzódjanak. A benne lévő ním és kurkuma természetes módon antibakteriális.
A gőzölés után arcunkat krémmel hidratáljuk. A Vaipani Pimpact Cream helyreállítja a bőr víz- és zsírháztartását. Nem marad el a hatás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése