A legtöbben tisztában vagyunk azzal, milyen veszélyes összetevők vannak különböző élelmiszerekben. Sokan elégnek gondoljuk, hogy ha valamit "szerves" vagy "zsírmentes" szóval címkéznek, akkor az biztosan jó.
Pedig nem feltétlenül jelenti azt, hogy jót tesz az egészségnek. Az élelmiszerek kezelése néha teljesen elképesztő tud lenni.
Érdemes (lenne) kerülni a következő 9 ételt!
- konzerv-paradicsom
- feldolgozott húsok (felvágottak, sonkafélék, kolbászfélék)
- margarin
- növényi olaj
- mikróban pattogatott kukorica (és általában a mikróban melegített ételek)
- nem szerves burgonya és feldolgozott formái
- asztali só
- szójafehérje-izolátum és egyéb erjesztett szója-termékek
- aszpartám (egy nagyon édes anyag, mesterséges édesítőszerként alkalmazzák az alacsony kalóriatartalma miatt. Aszparaginsav és fenil-alanin- származék) és egyéb mesterséges édesítőszerek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése